Categories Aktivnosti

„Energy dance“ festival

 

U našem gradu, prvi put ove godine, organizovan je „Energy dance“ festival namijenjen djeci vrtića i nižih razreda osnovne škole. Nakon dvije teške kovid godine rada, ovo je bilo pravo osvježenje. Prilika za druženje, zabavu, igru, radost…

  1. maja 2022. godine plažnim barom „People ´s“ na Toloj orili su se taktovi pjesama puna 2 sata. Numere poznatih dens majstora domaće i strane muzike, potom dječije pjesme sa snažnim porukama, smjenjivale su se jedna za drugom. Ukupno 14 plesnih grupa je uzelo učešće. Od mlađih grupa vrtića, preko grupe štićenika Dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele do IV razreda osnovne škole, od grupa sa nekoliko učesnika do onih sa 70. Sve je krasila euforija, entuzijazam, osmijeh, cika i graja. I to ona dječija, iskrena, čista, iskonska. Čast da uzmu učešće u ovoj divnoj manifestaciji imali su i učenici naše škole sa 2 grupe.

Prva grupa sa 18 učesnika, odjeljenje II a. Grupa pod nazivom „Razigrani drugari“, mentorke Svetlana Burgijašev (odjeljenjski starješina) i Dušanka Jovanović (pripravnica). Kroz razne akrobatske tačke, mališani su prikazali zavidnu umješnost i sposobnost izvođenja gimnastičkih elemenata, a sve u ritmu muzike.

Drugu grupu sa 14 učesnika činili su učenici odjeljenja III a i III b. Grupa je nosila naziv „Djeca Sunca“, mentori Goran Drobnjak i Rada Vujačić (odjeljenjske starješine). Kroz koreografiju, uz taktove pjesme „Vratite nam snove“, poslata je poruka odraslima da djeci obezbijede bezbrižno djetinjstvo „Mir, empatija i tolerancija“.

Utisci su sjajni, i đaka učesnika i mentora, i to takvi da sa sigurnošću uzimaju učešće i sljedeće godine uz iskrene želje da ova manifestacija postane tradicionalna, po kojoj će se prepoznavati grad u regionu.

 

 

Mentori odjeljenja učesnika na Festivalu (II a, III a i III b)