Categories Nagrade i priznanja

Алекса други, Милош похваљен на конкурсу ,,Лепо је волети“

 

Дечији културни центар Београда у славу љубави и с циљем да обиљежи рођендан Мирослава Антића, по седми пут расписао је литерарни конкурс ,,Лепо је волети“. Дјеца нашег региона позвана су да пишу о најљепшој и неисцрпној пјесничкој теми – љубави према породици, пријатељима, природи, играчкама, спорту, првим немирима ђачке љубави.

Пјесме је оцјењивао жири на чијем је челу био дјечији писац Слободан Станишић. Међу награђенима нашао се Алекса Радуловић, ученик VIа разреда, а Милош Богдановић ученик VIIа ОШ ,,Илија Кишић“ је похваљен.

Алекса Радуловић, добитник друге награде стручног жирија, ће прочитати своју пјесму у амбијенту који сам одабере, а пјесму ћемо чути у VIII електронском часопису ,,Чика Јова Змај“ који ће ДКЦ Београда објавити 14. марта, на дан када је рођен Мирослав Антић.

У својој пјесми од 5 строфа Алекса пише о тренутку у којем би планета дисала у ритму дјечијег заједништва. На невјероватан начин успијева му да повеже мраве које посматра у трави, бубице у дјечијој глави, лептириће у стомаку и  хиљаде трептаја звијезда у мраку. Не заборавља Алекса ни школу, ни фудбал и закључује да је живот синоним за љубав, а да је вољети прави дар.

Ово је дивна прилика  да његујемо културу сјећања, одемо у библиотеку или останемо ту гдје јесмо и искористимо невјероватне могућности интернета и модерне технологије, укуцамо име Мирослава Антића и изаберемо хоћемо ли читати или слушати љековите стихове великог пјесника. То би нарочито ваљало да учине они који сматрају да није вријеме за поезију, јер ће их Мирослав Антић ненаметљиво и њежно вратити људкој суштини, на чудесно лак и једноставан начин истинског мајстора ријечи.

                                                                                                  Тамара Комар