Categories Nagrade i priznanja

Aлекса награђен на конкурсу Библотеке града Београда

Библиотека града Београда, Дечје одељење ,,Чика Јова Змај“, објавила је резултате наградног литерарно-ликовног конкурса за дјецу основношколског узраста. Тема је била с ,,Ми идемо на далеке путе“ – стих  великог пјесника за дјецу Јована Јовановића Змаја од чијег је рођења прошло 190 година.

Алекса Радуловић, ученик VIIa, добио је трећу награду стручног жирија. Његова прича написана је у првом лицу. Дјечак наратор среће вилењака одјевеног у панталоне од листа камелије и мајицу од латица јоргована. Златни прах са крила насмијаног и сићушног вилењака, разлетио се свуда и дјечак се смањује на величину свог новог пријатеља. Тако почиње њихово узбудљиво, чудесно и тајно путовање које ће дјечак, по повратку у своју свакодневицу, чувати дубоко у себи и чекати тренутак да поново крене на пут, у авантуру.

Алексино измаштано путовање биће објављено на фејсбук страни Dečja biblioteka Zmaj и у ,,Политици за децу“. Проглашење побједника, уручивање награда и завршна свечаност одржаће се 31. марта 2023. у 12 сати.

 

                                                                                                                                        Тамара Комар