Литерарни успјех наших ученица и XX Пјеснички маратон

У петак, 30.10.2020 у 18 часова додијељене су награде ауторкама најбољих литерарних остварења и херцегновских основних школа и одржан XX Пјеснички маратон. Предсједница Удружења жена ,,Риза” Бијела, Слађана Вучићевић, окупљенима у Великој сали ОШ,,Орјенски батаљон” обрстила се ријечима: ,, Поштовани пјесници, ствараоци умјетности, драги посјетиоци и поштоваоци културе, добро вам вече и добро дошли на јубиларнини XX Пјеснички маратон, традиционалну књижевну манифестацију Удружења жена ,,Риза“Бијела.
Вечерас су ту са нама и наши млади будући пјесници, ученици основних школа ,,Орјенски Батаљон“ и ,,Илија Кишић“, који су награђени на XIV литерарнм конкурсу на тему: Удружењe жена ,,Риза“ Бијела од 1942. до 2020. Подсјећања ради, ,,Риза“ гази своју 78. годину континуираног рада упркос корони, успјешно, што је за сваки решпект и поштовање. Молим вас, за побједике литерарног конкурса и за ове наше протелке године на које смо поносне, један аплауз.”
Госпођа Вучићевић се захвалила на подршци и аплаузу и наставила:,,Вечерас смо ту, ојачани, подмлађени, уљепшани и спремни да крене ово лирско вече. Први дио вечери, посвећен је нашим ученицима , побјединцима XIV литерерног конкурса. Чућемо њихове поетске радове, њихова имена изговорити са поносом и уручити им књиге и похвалнице, као и свих ових претходних година. Комисија, чији је предсједник Гордана Сарић, књижевница и пјесникиња из Никшића, одлучила је:
I награда Софија Вујичић 9.а ОШ,,Илија Кишић”, ментор Тамара Комар
II награда Катарина Ђуришић 8.б и Анђела Вујичић 8.а ОШ,,Илија Кишић”, ментор Рајана Врбњак
III награда Јелена Марић7.а, Милица Радуловић 7.а, ментор Тамара Комар и Хана Куљић 8.а ментор Рајана Врбњак
Похваљене су Инес Песторић 8.а, ментор Рајана Врбњак и Тара Рашковић 9.а из ОШ,,Орјенски батаљон”, ментор Винка Перишић

Честитам свим награђеним ученицима, њиховим менторима и директорицама школа, госпођи Јармили Радовић и госпођи Снежани Мирковић.”
Други дио вечери био је посвећен Пјесничком маратону, на којем нема побједника, јер привилегија је учествовати у њему. Увод у Пјеснички маратон биле су пристигле честитке и подршка поштовалаца ове манифестације која упркос свему захваљујући ентузијазму жена из ,,Ризе” траје већ 20 година. Публици је честитке прочитала Бранка Денда. Јубилеј су, поред осталих, честитали Гордана Сарић, Милад Обреновић, доц. др Раде Вучићевић, књижевник Стеван Ђуровић.