Categories Nagrade i priznanja

Милош Богдановић трећи на Државном такмичењу у рецитовању

Ученик ОШ Илија Кишић, Милош Богдановић, освојио је треће мјесто у својој категорији на Државном такмичењу у рецитовању које је јуче одржано у Културном центру у Беранама. Одличан наступ имале су и младе Новљанке Сара Славић, ученица ОШ Милан Вуковић, као и гимназијалка Владана Илић, ученица СМШ Иван Горан Ковачић.

Конкуренција је била веома јака јер су дар за рецитовањем јуче показала 54 ученика, уз строге прописе који су одредили да основци имају право да рецитују три минута, а средњошколци четири.

Милош Богдановић је, међу 18 такмичара у категорији од шестог до деветог разреда, по мишљењу жирија заслужио треће мјесто, похвале за изглед и држање, али и похвале професора за умјеће рецитовања. Његова менторка, која му је и била подршка из публике је проф Рајана Врбњак.

Сара Славић такмичила се у категорији ученика од првог до петог разреда и имала подршку своје менторке наставнице Веснице Рашајски, а Владана Илић у класи средњошколаца уз подршку свог ментора проф. Љуба Љубисављевића. И Сара и Владана добиле су дипломе за учешће на такмичењу.

Сво троје младих и талентованих Новљана и Новљанки су побједници општинског такмичења, а претходно и школског.

Координаторка овог пројекта је директорица ОШ Илија Кишић, Снежана Мирковић, а подршку за одлазак на државно такмичење и боравак новске екипе у Беранама пружио је Секретаријат за културу за образовање ОХН и секретарка Ана Замбелић Пиштало.

 

Преузето са Портала РТХН