Categories Nagrade i priznanja

Смијешни свјетови Ивана, Јоване, Анастасие, Јелене и Сава

У праву је Чарлс Дикенс када каже да ништа на свијету није тако неодољиво заразно као смијех. Замислите заразни смијех који се шири свијетом брзином вируса. Какав би то свијет био!!!

Смијех почиње од усана, пење се на образе и долази до очију, па убрзава дисање, покреће тијело и преплави га осјећањем радости које брише бриге,  тјескобе, страхове…

Вјероватно је смијех најљепши и најбољи начин да неком покажемо зубе, а такође и непроцјењив дар ономе ко је тужан и усамљен.

Док гледа насмијано лице слијепог осамдесетогодишљег игумана Стефана, лијепи, млади, владика Данило, у Горском вијенцу, каже: ,,Ничег нема љепшег на свијету/ него лице пуно веселости.“

У старој, заборављеној пословици, коју потврђује савремена наука, каже се да је смијех лијек, а доказују је они који припадају најздравијем дијелу људске популације – дјеца.

Смијех нам је свима потребан. А да дјеца воле да се смију и засмијавају, потврђују  и чланови литерарне групе ,,Почетак“ коју води она која пише овај текст, Тамара Комар.

Чланови литерарне групе ,,Почетак“ одазвали су се на конкурс који је расписао Дечји културни центар Београд на тему ,,Мој смешни свет“. Овај, шести по реду конкурс, посвећен је Брани Цветковићу, па би било добро да се они који не знају запитају зашто и да потраже одговор на то питање, а када га пронађу – уживаће!!!

И овога пута Весна Крњаић се постарала да манифестација беспрекорно тече. На челу жирија, који је процјењивао квалитет приспјелих радова, био је познати дјечији писац, Слободан Станишић. Дјеца су била подијељена у категорије: прваци, ђаци од 2. до 4. разреда и старији основци од 5. до 8/9. разреда.

Чланови литерарне групе ,,Почетак“ остварили су изузетне резултате у својој категорији. Јована Поткоњак, 9.а добитница је друге награде за поезију. Прву награду за прозни рад добио је ученик 7.а, Иван Меденица. Треће мјесто за прозни рад дијеле Анастасиа Комадина, 9.б и ученица 7.а разреда Јелена Марић. Саво Ивановић, 7.б је похваљен.

Након саопштавања резултата и честитки, ДКЦБ и Весна Крњаић су наставили са радом и побједницима  дали један занимљив задатак. Наиме, ДКЦ Београд планира да изда трећи број електронског часописа Чика Јова Змај, а ученици су позвани да пошаљу снимак на којем читају своје радове и сами одаберу амбијент, односно позадину. А изабрали су да се иза њих види Бока коју репрезентују на најљепши могући начин.

Тамара Комар