Categories Nagrade i priznanja

USPJEH MILOŠA BOGDANOVIĆA NA VII FESTIVALU MLADIH RECITATORA CRNE GORE

Na VII festivalu mladih recitatora Crne Gore koji je 5. decembra održan u Nikšiću, učenik devetog razreda Miloš Bogdanović osvojio je drugo mjesto. Miloš se takmičio u kategoriji starijih osnovaca, od šestog do devetog razreda, a govorio je stihove Miroslava Antića „Nepovratna pesma“.

Nagrada je od izuzetnog značaja kada se ima u vidu da su poeziju kazivali učenici iz skoro svih gradova Crne Gore i da je konkurencija bila veoma jaka. Ipak, Miloš je svojim nastupom oduševio ne samo žiri, nego i prisutnu publiku, učesnike i mentore.

Žiri u sastavu Milica Bakrač, pjesnikinja, Natalija Đaletić, magistrica književnosti i teorije književnosti i Nevenka Vulić, prof. razredne nastave, nije imao dilemu o nagrađenim učenicima i sve odluke su donijete jednoglasno, iako se, u ovoj kategoriji, takmičilo preko 80 učesnika. U veoma jakoj konkurenciji dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta kao i specijalne nagrade za kazivanje poezije.

Zahvalnicu za doprinos afirmaciji poezije uručena je i  mentorki, profesorici Rajani Vrbnjak.

Ovu renomiranu manifestaciju organizuje izdavačka kuća „Obodsko slovo“ u saradnji sa JU „Zahumlje“, a pokrovitelji festivala su Opština Nikšić, Opština Podgorica, Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo ekonomskog razvoja.

 

R. Vrbnjak