Categories Obilježili smo

Književna omladina Tivta i mi u Dječijoj nedjelji

Tradicionalnu manifestaciju Dječije nedjelje NVO „Književna omladina Tivta“ obilježava nizom aktivnosti u više gradova Crne Gore. Danas, 1. oktobra 2021. predsjednica KOT-a, Sandra Slovnikar, u ime saradnje na projektu ,,Ne stavljaj pod tepih“, darovala je OŠ,,Ilija Kišić” sadnice lipe i melije. Biljke su posađene uz južnu ogradu školskog dvorišta na mjestima gdje su posječene palme koje je uništio surlaš. Lipu i imelu zasadili su učenici Nemanja Motika iz IX razreda i učenici VIII razreda Ivan Medenica, Mihailo Pušara i Vuk Aparac, a za fotografije su zaslužne Milica Radulović i Jelena Marić.

Zamolili smo Sandru Slovnikar da nam nešto više kaže o aktivnostima KOT-a kojim obilježavaju Dječiju nedjelju:

,,Poštujući sve epidemiološke mjere za članove organizacije realizuju se igre bez granica, kros u prirodnom rezervoatu Solila, takmičarski kvizovi, ekološke aktivnosti u gradskom parku, likovna radionica u prirodi, promocija knjige „Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore“ autorke Bojane Uskoković – Krvavac.

Zahvaljujući učenicima koji su dobili nagrade i pohvale na literarnom konkursu „Svako ima svoju priču“ zasadiće se drveće u dvorištima njihovih škola. Sadnice  drveća su nastavak priče započete na nedavnoj dodjeli nagrada u Tivtu kada su se svi učesnici  rastali uz poruku „ Friends forever“ kojom je zvanično završen projekat „Ne stavljaj pod tepih“.

Sadnice lipe, primorskog hrasta i melije  donirao je Vrtni centar  „Mondo Verde“ iz Kotora, a dio i sama  organizacija koja će nastaviti da u susret 25 godina postojanja i rada zasadi isti broj  sadnica širom Crne Gore, kao što su prethodne godine poklonili kućice od bukovog drveta za ptice pernate drugarice i ekološke hranilice…

Nakon obilježavanja Dječije nedjelje sve do rođendana organizacije koji je ujedno i Međunarodni dan djeteta organizovaće se izleti, druženja u prirodi i ekološka manifestacija „Pravilno odlažimo smeće,  sadimo drveće i cvijeće“.

 

Tamara Komar