Categories Obilježili smo

Обиљежели смо 21. септембар, Међународни дан мира

Ученици VI и VIII разреда ОШ,,Илија Кишић” из Зеленике  прикључили су се данас на Дан мира, обиљежавању Европског дана језика   потврђујући колико је образовање важно за развој толеранције, али и саосјећања са дјецом и људима који трпе послиједице рата. О рату су се ученици информисали на различите начине увијек долазећи до сазнања да је мир истински идеал наше локалне заједнице, али и цјелокупног човјечанства.

Овим активностима прикључили смо се обиљежавању 26. септембра, Европског дана језика, пријавивши их на веб-сајту Европског центра за модерне језике Савјета Европе који ове године обиљежава 20 година лингвистичке културне разноликости. Од више понуђених тема ми смо одабрали Образовање за мир.

Активностима је руководила наставница Тамара Комар водећи рачуна о афинитетима ученика. Ученици су на тему  мира стварали асоцијативне низове, правили табелу антонимских парова, цртали симболе и контрастне слике, смишљали наслове за писмене радове, писали, говорили о прочитаним књижевним дјелима  која за тему имају дјецу у рату , а Татјана Вуковић из VIa и Иван Меденица из VIIIa написали су и  два игроказа изведена испред школске фонтане у којима су глумиле њихове другарице и другови из одјељења. О свему смо томе ријечју и сликом информисали и читаоце школског сајта.

                                                                                                                                Тамара Комар, проф.