Categories Posjete

Министар Војиновић: ОШ „Илија Кишић“ заслужује пуну пажњу Министарства просвјете

Министар просвјете Миомир Војиновић са сарадницима посјетио је данас ОШ „Илија Кишић“ и са директорицом Снежаном Мирковић и њеним сарадницима, разговарао о инклузиjи и имплементацији васпитно-образовног програма у интегрисаним одјељењима, те стварању бољих услова за рад дјеце која се образују по посебним образовним процесима.
Простор за напредак увијек постоји, а школа која генерацијама с пажњом и искуством његује дјецу са посебним образовним потребама, право је мјесто да се на одређене недостатке укаже како би сви заједно надоградили постојећи систем. Ове године примјетан је и пораст броја дјеце која стижу и из околних градова, али и Никшића и Грахова.
Посебно признање малим херијима који добијају сву пажњу и љубав својих наставника и стручног кадра одао је министар Војиноћ и обећао да ће тражити начин како да министарство рјеши одређена кадровска питања како би олакшао рад и створио дјеци боље услове боравка.
– Морамо видјети како да кадровским рјешењима помогнемо да би ова школа уистину наставила ово што је и до сада радила, а то је пружање изузетно квалитетне васпотно и образовне услуге.
Проблем асистената је отворен на нивоу цијеле државе, али чини ми се да је у овој школи он истакнут на посебан начин.
– Министарство просвјете ће сигурно дати свој максимум како би изашли у сусрет овој школи и управи јер заслужују, у сваком смислу, пуну пажњу Министарства. Мислим да и данашња посјета школи довољно говори о томе како излазимо у сусрет овим и сличним проблемима, казао је министар Војиноћ.
Састанак је био прилика за сагледавање тренутне ситуације и надоградња како би услови за рад били још бољи, казала је директорица Снежана Мирковић.
– Школска година је започета са тешкоћама везаним за број асистената, начин организовања наставе и слично, и ми смо само лоцирали школску ситуацију коју треба надограђивати. Овај проблем смо у нашој школи рјешавали и рјешавамо, а министар и његови сарадници су ту данас да нам у томе мало помогну својим савјетима, подршком, мотивацијом. Разговор и посјета министра су итекако значајни и сви у колективу смо захвални што је показао интересовање и спремност да помогне да унаприједимо рад у овим одјељењима. Проблем је само унапрјеђење, да дјеца која се образују по посебним програмима коначно имају услове као што имају и сва друга дјеца, а министар је препознао да се у овој школи то ради и дошао је да нам помогне на чему смо бескрајно захвални.

Она је истакла да школа на локалном нивоу има велику подршку Општине Херцег Нови и предсједника Катића, Мјесне заједнице Зеленика, Савјета родитеља и бројних пријатеља школе.
О осталим проблемима који се тичу сређеивања школског дворишта, асфалтирања, санације ограде говорио је предсједник Школског одбора Ранко Кишић, братанић хероја чије име школа носи, а на потребу да се санира школски полигон министру је скренуо пажњу професор физичког васпитања Јован Лепетић, иначе и представник Синдиката школе.
Састанку су присуствовали и представници Општине и стручних актива школе.