Categories Posjete

SA DUŠKOM RADOVIĆEM U BIBLIOTECI

U okviru Praznika mimoze je u Gradskoj biblioteci predstavljena izložba „Bio jednom jedan laf“, posvećena Dušku Radoviću. Ova postavka je rad bibliotekarki Biblioteke Grada Beograda, Violete Đorđervić i Vladislave Ivković Marković i sadrži izložbene panoe, kao i stručno vođenje bibliotekara autora.

Učenici VIb odjeljenja naše škole su sa svojom nastavnicom Zoricom Marković, posjetili ovu izložbu. Kroz igru i zabavu, muziku i kviz, djeca su se bolje upoznala sa životom i stvaralaštvom ovog čuvenog novinara, radio voditelja, aforističara i književnika za djecu. Iako ove godine obilježavamo četrdesetogodišnjicu njegove smrti, Duško Radović je i danas aktuelan i rado čitan autor. U okviru ove izložbe je organizovana i radionica za bibliotekare i profesore razredne i predmetne nastave, na kojoj su takođe učestvovali nastavnici naše skole. Ovom prilikom je predstavljena aplikacija Kahoot, preko koje je moguće organizovati različite i zanimljive kvizove, koji se mogu upotrijebiti u nastavi. Na ovaj način bi se nastava mogla unaprijediti i učiniti zanimljivijom.

Ovo je naša druga posjeta Gradskoj biblioteci, u kojoj se uvijek osjećamo dobrodošlo i gdje nam se nude različiti sadržaji uz nebrojene knjige, čiji smo ljubitelji. U nadi da ćemo uskoro otići ponovo, biblioteci se radujemo unapred!

 

Z.M.