Categories Aktuelno

Donacija Ministarstva sporta

Ministarstvo sporta Crne Gore opremilo je tzv. motornu sobu u JUOŠ,, Ilija Kišić“. Donacijom u iznosu od 2200 eura, obezbijeđena je traka za trčanje, dva sobna bicikla, nordijski bicikl, četiri balansera, četiri lopte za balans i trideset neklizajućih podloga. Prostorija se nalazi u okviru fiskulturne sale, a namijenjena je za rad sa djecom iz integrisanih odjeljenja. Za učenike tri integrisana odjeljenja, koliko ih ima u školi, od sada će nastava fizičkog vaspitanja biti savremenija i kvalitetnija.
,,Ministarstvo sporta Crne Gore opremilo je prostoriju koja je dobijena indeksom inkluzivnosti,a u svrhu realizovanja prioriteta dobijenih ovim projektom. Jedan od prioriteta je izvođenje nastave fizičkog vaspitanja za učenike u integrisanim odjeljenjima. Mi sada, pored senzorne sobe, imamo motornu sobu koja služi za podsticaj i korekciju motoričkog razvoja sa spravama koje bi razvijale koordinaciju gornjih i donjih ekstremiteta, balansa, brzine, preciznosti pokreta i jačanje muskulature čitavog tijela. Traka za trčanje, nordijski bicikl, sobni bicikl, balanseri, lopte za balans su sprave koje podspješuju koordinaciju pomenutih sposobnosti koje ćemo u motornoj sobi nadograđivati i jačati. Sa učenicima će raditi defektolozi-somatoped, oligofrenolog i specijalni pedagog uz pomoć asistenata i nastavnika fizičkog vaspitanja. Veliki je značaj ove prostorije za poboljšanje kvaliteta života i funkcionisanje učenika. Ovim projektom i ovom donacijom stekli su se uslovi za realizaciju značajnih vaspitno-obrazovnih ciljeva iz plana i programa po kojem se obrazuju ova djeca. Namjera nam je da kroz vrijeme osavremenjavamo nastavu u integrisanim odjeljenjima i prilagodimo je potrebama učenika koji nastavu pohađaju po posebnom ili prilagođenom programu. Koristim priliku da zahvalim ministru Nikoli Janoviću i Ministarstvu na čijem je čelu, što je prepoznao značaj naše namjere i što je učinio korak da lakše realizujemo planirano“, rekla je za naš sajt direktorica Snežana Mirković.
Podsjećamo da se u OŠ ,,Ilija Kišić“ intenzivno radi na poboljšanju kvaliteta uslova rada sa učenicima u integrisanim odjeljenjima. Nastava u ovim odjeljenjima od 1.oktobra 2020. odvija se bez teškoća na obostrano zadovoljstvo i roditelja i zaposlenih u školi.