XVIII SUSRETI MLADIH STVARALACA I TALENATA CRNE GORE

Dječiji savez Tivta u saradnji sa Dječijim savezom iz Podgorice, 29. aprila organizovao je Susrete mladih stvaralaca i talenata Crne Gore pod nazivom „Djeca imaju krila“.

Susreti se organizuju u čast čuvenog dječijeg pjesnika Dragana Radulovića koji je i inicirao ovu manifestaciju. U programu učestvuju talentovana djeca koja se publici predstavljaju poezijom, prozom, glumom kao i muzičkim nastupom.

Ove godine učestvovali su učenici osnovnih škola iz Zelenike, Kotora, Tivta i Podgorice. Poziv je dobila  učenica naše škole Katarina Đurišić kao i njena mentorka Rajana Vrbnjak.

U Velikoj sali Centra za kulturu Tivat, Katarina je pročitala svoju pjesmu „Imamo pravo” za koju je dobila treću nagradu na Međunarodnom konkursu „Kraljevstvo bijelih rada“.

Katarina je sjajno predstavila svoju školu i svoj grad pa je scenu zasluženo dijelila sa najboljima.

Slavica Vulanović, organizatorka manifestacije, saopštila nam je svoje utiske:

„Ove godine zbog epidemiološke situacije, Susreti su organizovani sa manjim brojem učesnika i  obaveznim poštovanjem propisanih zdravstvenih mjera. Susrete nastavljamo na našu radost kao i radost mladih talenata iz cijele Crne Gore koji u kontinuitetu slave ime i djelo nezaboravnog  dječijeg  pjesnika Dragana Radulovića”.

Naša škola već šest godina učestvuje na Susretima i dio je ovog istaknutog kulturnog događaja  koji afirmiše nadarenu djecu.

 

                                                                                       Rajana Vrbnjak, prof.