Categories Aktivnosti Sport

9. Međunarodni onlajn ekipni turnir u šahu ,,Putevima prijateljstva”

Šahovski klub ,,GAMBIT“ Banjaluka u saradnji sa Opšteobrazovnom školom br. 5 Jugorsk iz Ruske Federacije organizovao je 9. Međunarodni ekipni turnir u šahu ,,PUTEVI PRIJATELJSTVA“ na internet platformi https://play.chessking.com/tournaments/team#id=8257 .
Turnir je organizovan povodom 22.aprila Dana oslobođenja Banjaluke. Učestvovali su klubovi I školske ekipe od 4 člana do 12 godina starosti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i različitih ruskih regiona. Ukupno je bilo 29 ekipa.
Turnir je bio odlično organizovan, parovanje je bilo automatski odmah posle svakog završenog kola. Prvo kolo turnira je počelo tačno u 12 sati, 18.aprila a zadnje, sedmo kolo se završilo u 14.30h.
Na turniru je pobijedila ekipa МБОУ СОШ № 10 – 1 (Сатка) sa 20,5 poena, 12 meč bodova i buholcem 118. Druga je ekipa ŠK Bubamara (Novi Sad) sa 20,5 poena, 12 meč bodova i buholcem 114. Treća je ekipa Гимназия Югорск sa 20,5 poena, 9 meč bodova i buholcem 93.

Iz Crne Gore je učestvovala ekipa šahista Osnovne škole ,,Ilija Kišić” iz Zelenike (Herceg Novi). Ekipa je dobila dva meča (oba po 4-0), dva meča izgubila (oba sa 3-1) I tri meča igrala nerješeno, 2-2. Na kraju je ekipa osnovne škole ,,Ilija Kišić” osvojila 13.mjesto (od 29 ekipa). U ekipi su igrali Mihajlo Pušara, Vuk Aparac, Ivan Medenica i Jelena Marić. Posebno su se istakli Mihajlo Pušara koji je osvojio 6 poena iz 7 partija i Jelena Marić sa 5 poena iz 7 partija.

 

Konačna tabela