HANA KULJIĆ UČESNICA MANIFESTACIJE “DJECA IMAJU KRILA”

Dječiji savez Tivta u saradnji sa Dječijim savezom Podgorice organizator je devetnaestih Susreta mladih stvaralaca i talenata Crne Gore pod nazivom“ Djeca imaju krila“.

Književnik Dragan Radulović bio je inicijator ove manifestacije, a njemu u čast Susreti i dalje traju i njeguju tradiciju okupljanja talenata koji imaju želju za umjetničkim izražavanjem.

Na sceni Velike sale Centra za kulturu Tivat, 17. marta smjenjivali su se nadareni učenici iz Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Cetinja i Podgorice koji su čitali svoje prozne i poetske radove, recitovali, glumili, izvodili muzičke kompozicije.

Poziv za učešće na ovoj značajnoj manifestaciji dobila je učenica devetog razreda Hana Kuljić i njena mentorka Rajana Vrbnjak. Hana je izražajno pročitala svoj nagrađeni prozni rad „ Moj virtuelni svijet“ i pokazala da je, zasluženo, u društvu najboljih.

Gost Susreta bio je Dragan Popadić, novinar, književnik i književni kritičar koji je pričao o svojim književnim počecima. Pohvalio je mlade stvaraoce i poručio im da što više čitaju i pišu. Publika je imala priliku da čuje nekoliko njegovih pjesama, a među njima i jednu pjesmu posvećenu Draganu Raduloviću.

Svake godine učenici naše škole učestvuju na ovoj manifestaciji koja njeguje i podstiče talentovanu djecu i njihove umjetničke sposobnosti.

 

Rajana Vrbnjak, prof.