Categories Nagrade i priznanja

Ала је лијеп Нађин свијет

Нову школску годину почињемо вијешћу о успјеху Нађе Сикимић, ученице VIIIa. Стручни жири Међународног фестивала дечијег књижевног стваралаштва ,,Желим да будем дете“, другим мјестом наградио је Нађин литерарни рад. Конкурс је расписан на тему ,,Ала је леп овај свет“ у знак обиљежавања 190 година од рођења великана српске књижевности, Јована Јовановића Змаја.

,,Нађа је свој награђени рад писала у првом лицу, у форми кратке приче чији су главни ликови једна дјевојчица и пас Меги, чија тужна животна прича напуштеног пса има срећан крај. Свијет дјевојчице и пса је лијеп, иако и у њему, наравно, има и страха, бола, туге, ината… Тај свијет  је лијеп, јер је садржајан –  пун открића и сазнања“, каже њена менторка Тамара Комар.

,,Обилазећи мјеста, једно за другим, стичући искуства, Меги и ја постале смо посебне и све више личимо на себе када будемо одрасле. И пријатељство нас чини посебнима, онаквима какве јесмо. Љепота свијета обликује људе, али и Меги и мене. Препустимо машти да нас покреће, да останемо увијек радознале, па макар и да не буде оно што замислимо. Далек пут и нова открића су тек пред нама“, закључује Нађа.

Нађа и њена менторка позване су да буду гошће Фестивала дечјег књижевног стваралаштва ,,Желим да будем дете“ који почиње 18. септембра 2023. године у Крагујевцу.

                                                                                                                                                Т.К.