Међународни литерарни успјех

Међународни литерарни успјех Јоване Поткоњак,
Милице Радуловић и Ивана Меденице
из ОШ,,Илија Кишић”

Наставничка мрежа током пандемије окупила је наставнике Западног Балкана са жељом да им у новој и не баш пријатној ситуацији пружи подршку кроз размјену материјала и идеја за реализацију наставе на даљину размјену информација, сарадњу, али и психолошку потпору.
Циљ Мреже је и подстицање и јачање дјечијег ликовног и литерарног стваралаштва на даљину, па је расписала јавни позив за све ученике основних и средњих школа региона на тему:,,Планета дише у истом ритму”.
Међународни стручни жири, два дана након што је Конкурс завршен, за категорију старијих разреда основне школе издваја и похваљује 26 ученика. Тако су се на списку похваљених под називом Поезија и проза, шири избор стваралаца, нашла имена и радови троје ученика из ОШ,,Илија Кишић”: Jована Поткоњак, ученица VIIIa и Милица Радуловић и Иван Меденица из VIa.
Међународни стручни жири 16. маја саопштио имена финалиста. Међу побједницима конкурса нашли су се радови ученика из РС Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе. Награђене су и двије ученице из ОШ,,Илија Кишић”, Јована Поткоњак, за поезију и Милица Радуловић за прозу.
Менторка Тамара Комар каже да је вјеровала у квалитет радова својих ученика, али и да је пријатно изненађена успјехом који су остварили одмјеравајући своју литерарну снагу са вршњацима из региона.Она истиче неуморну Жељану Радојичић Лукић која је са својим сарадницима стала на чело тренутно највеће и најживље, па и највеселије балканске зборнице и не може да не помене несебичну Ивану Вању Милић, администраторку Мреже за Црну Гору, без чије се техничке подршке литерарни радови зеленичких ученика Јоване Поткоњак, Милице Радуловић и Ивана Меденице не би нашли међу награђенима, односно похваљенима.