Categories Nagrade i priznanja

Милица Радуловић ниже литерарне награде

Комисија коју је формирао Програмски савет Дечјег савеза Врања објавила је резултате традиционалног Конкурса ,,Христос васкрсе, радост донесе“ на којем је ученица VIIIa, Милица Радуловић, поред чијег имена стоји име нашег града, школе и државе, добила трећу награду. Милица, једна од најактивнијих у групи ,,Почетак“,  наставила је да ниже литерарне успјехе и представља нас на најљепши начин.

Миличин награђени рад креће се у два колосјека, има два нивоа које она повезује и преплиће – један је лични, односно породичини у коме доминира њена бака, а други општи и колективни у коме је централна фигура Христ.

У тишини праскозорја и неуобичајеној свјежини јутра касног априла, дјевојчица чека да чује црквена звона што најављују хришћански празник над  празницима, погледом прелазећи преко отмено и брижљиво постављене трпезе у чијем је центру ручно плетена корпица испуњена травом из које поносно вире сјајна, шарена јаја – симбол Ускрса…

Тиха, дубока радост без еуфорије осјећа се у овом раду од почетка до краја и он заиста у потпуности оправдава налов ,,Христос вакрсе, радост донесе“.

                                                                                                                Тамара Комар