Sofija Vujičić prva na međunarodnom književnom konkursu

Međunarodni kniževni i likovni konkurs ,,Šantićeva reč”, raspisan prije izmijenjenih školskih i životnih okolnosti trajao je do 10. aprila 2020. i  dio je tradicionalne manifestacije Šantićevi dani koju organizuje Osnovna škola ,,Aleksa Šantić” iz Kaluđerice. Tema ovogodišnjeg konkursa za učenike nižih razreda osnevne škole je bila: Ovo je moja bajka, a za učenike viših razreda osnone škole i učenike srednje škole:  ,,Majčino srce je bezdan u kome na dnu uvek ima oproštaja“, Onore de Balzak.

Učenici Osnovne škole,,Ilija Kišić” odazvali su se na Konkurs i zbog njegovog imena, jer su velikog pjesnika Aleksu Šantića upoznali kroz stihove ,,Boke” u kojima on s ushićenjem piše o nenadmašnoj ljepoti njihovog zavičaja.Ni u novonastalim okolnostima nisu odustali ni od Šantića, ni od literarnog stvaranja proznih i poetskih radova.

U međunarodnoj konkurenciji učenica VIIIa razreda najmanje  hercegnovske škole , Sofija Vujičić, čiji je mentor Tamara Komar osvojila je prvo mjesto i na najljepši način predstavila sebe, svoju školu, Boku i Crnu Goru.