Categories Aktivnosti Posjete

Otvoreni dani nauke

Grupa od 28 đaka prvaka Osnovne škole „Ilija Kišić“ iz Zelenike, zajedno sa svojim učiteljima Goranom Drobnjakom i Radom Vujačić i vaspitačicom Pavom Janjić, posjetili su u petak (4. oktobra 2019. godine) Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću u okviru manifestacije „Otvoreni dani nauke“. Tom prilikom su, nakon lijepog dočeka, đaci učestvovali u radionici pod nazivom „Procjena nivoa uhranjenosti“ u okviru koje su, između ostalog, izvršena mjerenja visine i težine za svakog učenika ponaosob, te određivanje stepena masnoće tijela, kao i procjena i utvrđivanje normalnog razvoja stopala. Učiteljima su dati izvještaji za svakog učenika uz kratka uputstva šta i kako dalje uputiti roditelje đaka u cilju napretka razvoja svoje djece. Jedna lijepa zajednička igra učenika u Sali za fiskulturu Fakulteta, te kolektivna fotografija svih učesnika uz zahvalnost za učešće u radionici, obilježili su kraj posjete ovoj renomiranoj instituciji.
Posjeta lijepom, privrednom centru središnjeg dijela Crne Gore, gradu Nikšiću, đaci prvaci su upotpunili posjetom Muzeju kralja Nikole. Oduševljenje fotografijama, te predmetima drevne prošlosti naroda sa ovih prostora, uz lijepu i njima razumljivu besjedu kustosa muzeja, učinilo je da se mališani na trenutak u mislima „vrate“ u ta davna vremena i poistovijete sa tadašnjim narodom. Kratak obilazak prostranog Gradskog parka, te uočavanje znamenitosti grada – Hrama Svetog Vasilija Ostroškog, odnosno Filozofskog i Filološkog fakulteta, dodatno su zaokružili prvacima lijepu sliku o gradu Nikšiću.
Sjutradan, u okviru redovne nastavne aktivnosti pod nazivom „Jutarnji sastanak“ (đaci sjede na jastučićima poređanim u krug i razgovaraju na zadatu temu – voditelji aktivnosti učitelj – ica i vaspitačica), đaci prvaci nijesu krili zadovoljstvo i oduševljenje posjetom Nikšiću uz isticanje želja da se to ubrzo ponovi.

Goran Drobnjak, profesor razredne nastave (učitelj odjeljenja I a)