Categories Aktuelno

ДОБРОДОШЛИЦА ЂАКУ ПРВАКУ

Драги наши прваци,

Добро дошли у ОШ ,,Илија Кишић“, добро дошли у ваш други дом! Ми смо данас посебно срећни јер дочекујемо вас, наше прваке…

Ви данас крећете у школу, у једну нову авантуру која ће вас на крилима маште, васпитања и образовања одвести у неки бољи и љепши свијет. Знање које ћете овдје стећи и пријатеље које ћете данас упознати, пратиће вас кроз читав живот. Зато вам желим да  будете вриједни и да стрпљиво градите ваше вриједности и врлине. Слушајте своје родитеље, слушајте и учитеље, јер они вам увијек желе добро. И када вас критикују, не замјерајте им, они и тада желе да будете још бољи.

Обећавам вам да ћемо се трудити да се сваки ученик осјећа сигурно и угодно у школи. Потрудићемо се да вам пружимо адекватна знања. Помоћи ћемо вам да изградите своје самопоуздање. Увешћемо вас у свијет књиге и помоћи ћемо вам да да рјешавате загонетке које живот пружа.

Ја знам да ви једва чекате да упознате своју учитељицу или учитеља, то драго лице које ће вас у наредном периоду дочекивати и испраћати. Разумијем да једва чекате да закорачите у своју учионицу и да видите са ким ћете сједјети у клупи. Зато вас више нећу замарати причом, само ћу још једном да кажем:

ДОБРО ДОШЛИ ПРВАЦИ, ВИ СТЕ САДА ПРАВИ ЂАЦИ!

Након интонирања државне химне и обраћања директорице школе Снежане Мирковић, Љиљана Сеферовић и Лана Кишић, ученице другог разреда наше школе, пред својим млађим другарима изрецитовале су по једну рецитацију и на тај тачин пружиле подршку будућим првацима. Како бише одагнали трему, прваци су заједно отпјевали пјесму Кад си срећан. Потом је Вјера Никовић, педагошкиња школе, поздравила прваке, пожељела им срећу у школовању и прозвала ученике по одјељењима. Одјељења Iа и Iб праћена учитељицом Јеленом Пижурицом, учитељем Бранком Коружићем и васпитачицом Павом Јањић, пошла су до својих учионица. У учионицама су их сачекали уџбеници које је за све ученике обезбједило МПНКС и школски прибор који је првацима даривала Општина Херцег Нови.

Снежана Мирковић, директорица

 

Интервју директорице Снежане Мирковић поводом пријема ђака првака