Categories Talenti

Vuk Vuković na Susretima mladih talenata i stvaralaca Crne Gore

U Galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu, 15. marta, održani su XXI Susreti mladih talenata i stvaralaca pod nazivom „Djeca imaju  krila“. Susrete organizuje Dječiji savez Tivta u saradnji sa Dječijim savezom Podgorice u čast pjesnika Dragana Radulovića koji je inicirao ovu manifestaciju sa željom da se na jednom mjestu okupljaju talentovani učenici u poeziji, prozi, muzici i glumi. Ove godine svoj talenat predstavilo je dvadesetak učenika iz brojnih crnogorskih osnovnih i srednjih škola.

Poziv za učešće na ovoj značajnoj manifestaciji dobili su učenik osmog razreda Vuk Vuković i njegova  mentorka Rajana Vrbnjak.

Vuk Vuković pročitao je nagrađeni literarni rad „Imam pravo na sreću“ predstavljajući na najljepši način svoju školu i grad, a poslije završene manifestacije imao je priliku da razgovara sa ostalim učesnicima Susreta i stekne nova prijateljstva.

Slavica Vulanović, predsjednica Dječijeg saveza Tivta, odlično organizuje ovu manifestaciju i čini nezaboravnim dugogodišnja druženja, raduje se okupljanju darovite djece i ponosna je što ideja Dragana Radulovića traje u gradu koji je i pjesnik volio.

Specijalna gošća ovogodišnje manifestacije bila je pjesnikinja Sanja Perić iz Podgorice, dobitnica nagrade „Dragan Radulović“ za najbolje stihove 2015. godine. Pjesnikinja je istakla da su joj djeca najbolji kritičari koja joj daju energiju i motiv da piše i da će pisati sve dok bude imala njihovu podršku. Na kraju svog obraćanja, prisutnoj djeci pročitala je stihove iz svoje zbirke pjesama „Uživaj dok si dijete“.

Održavanje manifestacije pomogli su JU Muzeji i galerija Tivat, kompanija Adriatic Marinas,  Radio Tivat, a pokrovitelj događaja je Opština Tivat i Sekretarijat za društvene djelatnosti.

 

 

                                                                                                                         R.V.