Categories Nagrade i priznanja

Јована и Лука награђени на конкурсу посвећеном Десанки Максимовић

На VI литерарном конкурсу Дечјег културног центра Београд који је организовала Весна Крњаић Митровић, посвећеном пјесникињи Десанки Максимовић, чланови Литерарне групе ,,Почетак“ из ОШ,,Илија Кишић“ чији је ментор Тамара Комар, остварили су запажен успјех. Стиховима на тему ,,Природа је мој свет“, Јована Поткоњак из 9.а и Лука Крговић из 7.б, истакли су се међу младим пјесницима. Жири на чијем је челу био познати дјечији пјесник Слободан Станишић, наградама је обрадовао дјецу из Финске, Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Јована Поткоњак додитница је друге награде жирија ДКЦ Београд. Слика Јованиног чаробног свијета природе почиње од погледа у море док чека излазак Сунца иза Ловћена… Јована упија љепоту Боке, ослушкује звукове, удише мирисе рузмарина, ловора, лаванде, руже…

Свијет природе Луке Крговића, који је добитник треће награде, саткан је од љубави. Природа је за Луку сва рањива и танана, али истовремено и силовита и гласна. Он нам скреће пажњу да природа може без човјека, а човјек без ње не може. Зато би Лука увео строже казне за оне који је не чувају.

Честитамо Јовани и Луки на постигнутом успјеху, са жељом да себе, своју школу и наш завичај и даље представљају стиховима.

                                                                                                     Тамара Комар