Међународни литерарни успјех Сава Ивановића

Књижевни конкурс на тему ,,Књига као путоказ“ подстакао је велики број дјечака и дјевојчица из Србије, Бугарске, Републике Српске и Црне Горе да пише. Њих 130 послало је своје радове, па је жири имао озбиљан задатак да  издвоји најбоље: ,,… зато што је свака песма и сваки прозни рад мало уметничко дело малог писца који искрено воли и поштује књигу и зато што је пуно љубави уткано у сваку реч.“

Међу најбољима нашао се трћенаграђени рад Сава Ивановића ученика VIIб ОШ,,Илија Кишић“ чија је менторка Тамара Комар. Својим искреним радом Саво је представио себе, али и своју школу, Боку и Црну Гору у двојезичној електронској књизи објављеној поводом и у част Дана књиге и ауторских права. Награђени рад наћи ће се и у 8. броју часописа ,,Фарче“ који ће из штампе изаћи у јуну мјесецу и Саву ће стићи поштом.

,,Мене читање чини срећним, ја уживам док са књигом у руци путујем и откривам непознато. Постоје људи који не воле да читају, њима су књиге јако досадне. Међутим, они не знају што пропуштају“, каже Саво.

 

Тамара Комар