Categories Posjete Slider

Gradska biblioteka Herceg Novi i mi

 Pretposlednja sedmica novembra 2019. ostaće u neizbrisivom sjećanju svih nas koji smo od 18. do 22. u divnom ambijentu čitaonice prisustvovali književnoj radionici Gradske biblioteke. Radionice su organizovane u jutarnjem i popodnevnom terminu za učenike četvrtog, petog, šestog, sedmog i osmog razreda svih hercegnovskih osnovnih škola.

 Pružila nam se divna prilaka da lično upoznamo dječiju književnicu Gordanu Timotijević koju su neki od nas već sreli u ,,Sličicama“, ,,Sedmom kraljevstvu“, ,,Kutiji za zvezde“, ,,Vladimiru iz čudne priče“. Podijeljeni smo u grupe i mi, učenici šestog razreda dobili smo temu za rad: ,,Mapa moga svijeta“ koju smo predstavili u slici i riječi. Učenici osmog razreda pisali su putopis. Prije pisanja razgovarali su sa voditeljkom radionice, Gordanom Timotijević, o mjestima koja su vidjeli na putovanjima i iznosili svoje impresije…

 Svaka grupa (šesti razred) je po završetku rada prezentovala isti.Učenici osmog razreda samostalno su prezentovali svoje putopise i dobijali dragocijena uputstva naše književnice i njene asistentkinje Anastasije. Zadovoljstvo je bilo obostrano. Gospođa Timotijević je bila pozitivno iznenađena našim radovima i radionicu je ocijenila kao uspiješnu rekavši da se u svakom od nas krije mali pisac. Nama, učesnicima radionice, čitavo ovo iskustvo je bilo fantastično i neponovljivo. Uz druženje smo mnogo naučili, upoznali svoje vršnjake istih interesovanja iz drugih škola.Neizmjerno hvala Gradskoj biblioteci Herceg Novi koja nam je dovela Gordanu Timotijević zahvaljujući čijoj smo radionici u riječi i slici razvijali svoju kreativnost.

Milica Radulović VIa i Teodora Tomanović VIIIb