Categories Aktivnosti Posjete

Izlet učenika od drugog do petog razreda

Učenici naše škole, od drugog do petog razreda su 17. 10. 2019. u pratnji svojih učitelja krenuli su u zajedničko upoznavanje zavičaja. U šetnji od 6 km, uživali su u bojama, mirisima, zvukovima i ukusima zeleničke jesenje riznice ljepote. Šetajući posjetili su spomenik protojereja Sava Nakićenovića, istoričara i etnografa, nosioca ordena Svetog Save, čovjeka čije ime s ponosom izgovaraju i naši đaci i čije djelo ne zaboravljaju.

Divan predah imali su kod izvora gdje su se okrijepili hladnom vodom koja ih je osvježila u ovom neobično toplom oktobarskom danu. Veliku radost im je svojim posluženjem priredila gospođa Danijela Ogurlić.

Topla i bogata jesen darovala ih je cvijećem i slatkim, ukusnim plodovima kupina, smokava i šipka. Pauzu za igru napravili su na imanju porodice Radmilović na kojem su obišli dobro održavani vinograd u čijoj su blizini pasle ovce i krave.

Tokom izleta sretali su mještane koji su ih srdačno pozdravljali. Vrijeme je brzo prošlo, a mi smo se vratili kući, srećni, puni utisaka, a za sobom ostavili čistu prirodu da sanjari jesenju sonatu.