Saradnja između Aktiva crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti i Aktiva razredne nastave

Kako u našoj školi vlada timski duh između zaposlenih, tako se i odvija saradnja između Aktiva na obostrano zadovoljstvo. U skladu sa tim organizuju se mnoge aktivnosti koje doprinose razmjeni dragocjenih iskustava, a u okviru toga se vrši i promocija rada samih učenika.

Ideja kojom bi se zbližile različite generacije učenika razmjenom iskustava rezultirala je oduševljenjem istih. Naime, učenici osmog razreda: Anastasija Komadina, Nina Milanović, Teodora Tomanović, Sofija Tadić, Jelena Radonjić, Jovana Drekalović, Boris Vasiljević, Jovica Nikčević i Sofija Vujičić, posjetili su odjeljenja prvog razreda u četvrtak, 17. oktobra 2019. godine. Ušavši u svoje nekadašnje učionice, osmaci su evocirali uspomene sa početka svog školovanja. Naišli su na topli prijem mladih novih snaga naše škole, malih prvaka. Prvačići su ih dočekali sa oduševljenjem, sa znatiželjom i iščekivanjem o razlozima njihove posjete. Inače žamorljivi i pričljivi, ovom prilikom su se neobično utišali i sa posebnom pažnjom pratili svaki pokret svojih starijih drugara. A onda je potekla rijeka riječi, izabranih fraza kojima osmaci poželješe prvacima lijepo i uspješno školovanje, kojima savjetovaše da krenu pravom stazom, stazom učenja i drugarstva slušajući svoje učitelje i učiteljice, odnosno vaspitače i vaspitačice, kako bi stasali u, prije svega, dobre ljude. Mališani, bez ijednog treptaja, upiše svaku odslušanu riječ. Čitaše se sastavi napisani u formi pisma prvacima.Smjenjivaše se glasovi. Tečno, razgovijetno, izražajno… Toplo, emotivno… Onako kako bi to prvaci i mogli razumjeti. Jedna stanka na kraju. Pauza. Onda aplauz malenih ručica u oba odjeljenja, veliko HVALA na posjeti i dobronamjernoj besjedi sa uvjeravanjem da će savjete poslušati. A osmaci izađoše svečano i ponosno, jer ispuniše misiju, prenesoše svoja iskustva drugima, mlađima, krhkijima i, bar malo, učiniše da se mališani prvaci osjete hrabrim i sposobnim za hvatanje u koštac sa svim onim što ih tokom školovanja čeka.robnjak, učitelj odjeljenja I a

Članovi Aktiva razredne nastave, učitelji prvog razreda Goran Drobnjak i Rada Vujačić i vaspitačica Pava Janjić, zahvaljuju koleginici Tamari Komar iz Aktiva C – S, B, H jezika i kniževnosti i njenim učenicima koji ovim divnim gestom obodriše malene prvake da smjelo i odlučno nastave prvu stepenicu svog školovanja unaprijed gledajući sljedeće uzdignute glave.
Radujemo se novim oblicima saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Goran Drobnjak, učitelj odjeljenja I a