Categories Aktivnosti Sport

XII SPECIJALNA OLIMPIJADA U OŠ “ILIJA KIŠIĆ”

Specijalna olimpijada svečano je otvorena 11.10.2019. Trodnevna maifestacija, koja je okupila oko 80 učesnika I njihovih pratilaca, čije su finasiranje pomogli Ministarstvo prosvjete i Opština Herceg Novi. Pored naše škole koja je već tradicionalno domaćin, organizator je i NVO ,,Specijalna olimpijada” iz Podgorice.

Snežana Mirković direktorice OŠ ,,Ilija Kišić” na svečanom otvaranju pozdravila je sve prisutne učesnike i zvanice I izrazila zahvalnost svima koji su pomogli da se organizuje XII Specijalna olimijada. Istakla je značaj i važnost ove manifestacije koja promoviše druženje, razmjenu iskustava, socijalnu inkluzuju djece sa smetnjama I teškoćama u razvoju.

Pripremljen je i bogat kuluturno umjetnički program u kojem su učestvovali učenici naše škole kao plesači, recitatori i gimnastičari. U programu su učestvovali Dječiji hor ,,Cvrkutići” i Mažoret klub ,,Lili”

Prisutnima se obratio i Aleksandar Vukanović, predsjednik Specijalne olimpijade iz Podgorica. On je istakao koliki je značaj ovog događaja koji promoviše unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Drugog dana olimpijade održano je tekmičenje u sportskim disciplinama: fudbau atletici, stonom tenisu, pikadu i brzom hodanju u Sportskom centru ,,Igalo”. Za to vrijeme u zbornici u našoj školi održan je okrugli sto na temu: ,,Dvadeset godina implementacije inkluzivnog procesa u Crnoj Gori”.

U nedelju je organizovan izlet po zalivu, za sve učesnike i njihove pratioce, poklon Turističke organizacije Herceg Novi, a nakon toga dodjela medalja u prostorijama naše škole.