Categories Posjete Slider

Posjeta Gradskoj biblioteci

Imajući u vidu da se nastava u našoj školi ne odvija samo u ucionici, učenici VIb OŠ Ilija Kišić su zajedno sa nastavnicom CSBH jezika i književnosti Zoricom Marković u srijedu, 11.10.2023. godine, posjetili Gradsku biblioteku. Ovo je bila prilika da se upoznaju sa velikim fondom knjiga za djecu koji ova biblioteka sadrži i na ovom mjestu dodatno razviju interesovanje za knjige i ljubav prema njima.

Bibliotekarka, prof. Jelena Djonović  je za naše učenike pripremila jednu video-prezentaciju i radionicu pod nazivom „Put knjige“. U okviru nje, učenici su mogli da se kroz priču i video sadržaj upoznaju sa razvojem i vrstama pisma, načinima pisanja knjiga, materijalima na kojima su se pisale od vremena sumersko-vavilonske civilizacije i Asurbanipalove biblioteke pa do danas. Na kraju prezentacije , učenici su učestvovali u malom kvizu, koji im je bio posebno zanimljiv.

Takodje, imali su priliku da vide i reprint izdanje „Miroslavljevog jevandjelja“, prve ćirilične rukopisne knjige iz XII vijeka, koje se čuva u Gradskoj biblioteci.

Na samom kraju ovog zanimljivog druženja, svim učenicima su podjeljene godišnje članske karte, tako da će moći tokom čitave naredne godine da uživaju u iznajmljenim knjigama za djecu po sopstvenom ukusu i želji. Takodje su imali priliku da razgledaju knjige, da ih prelistavaju i i da pored već poznatih naslova, otkrivaju i nove koji su već na listi želja za neko buduće čitanje.

 

Z.M.