Pismo prvacima Jovana Drekalović

Dragi moji prvaci,

Pišem vam ovo pismo jer sam i ja nekad bila đak prvak i znam kako se vi osjećate. Naravno da je kod vas prisutna trema, strah i mnogo pitanja o tome šta vas čeka u školskim danima.

Iskreno ću vam reći, samo lijepe slike i nezaboravne uspomene nose se iz prvih školskih dana. Upoznaćete učiteljicu ili učitelja, vaspitačicu koji će se biranim, nježnim, toplim riječima truditi da uljepšaju sve prve trenutke u školi. Učiće vas stvarima važnim za čitav život. Kroz njihove osmijehe zaboravićete na strahove. Svaki dan naučićete nešto novo, znanje će vas usrećivati. Naravno, uvijek će biti vremena za igru i šetnju sa svojim novim drugarima. Radovaćete se školskim priredbama, koje će osmisliti vaša učiteljica, a vi ćete biti mali glumci. I tako uz učenje, igru, izlete doći će i prvi zimski raspust, zasluženi odmor od školskih obaveza… Onda ćete se opet radovati školskom zvonu i novim školskim uspjesima sve do ljetneg raspusta.

Želim vam da uživate u ovim školskim danima, da osmijeh krasi vaša lica i kada porastete da se sa radošću sjećate dana kad ste bili đak prvak.

Vaša Jovana