Ivanova Korita

Još kao sasvim mali đaci, slušali smo priče ,,sedmaka“ o njihovim doživljajima sa Ivanovih Korita. Slušajućui ih, maštali smo i jedva čekali da i mi odrastemo i otputujemo na Ivanova Korita sa svojim prijateljima iz odjeljenja.

Konačno je došao dan odlaska na Ivanova Korita.Osmi novembar! Krenuli smo i stigli nakon dva sata vožnje.Smjestili smo se u hotel, malo odmorili i čekali da kiša stane.Kada je kiša prestala,sa vodičem smo krenuli u obilazak Ivanovih Korita.Naš vodič nam je pričao o zanimljivostima Ivanovih Korita i dinastiji Petrovića.Bilo je važno da dobro pamtimo i slušamo,jer ćemo imati kviz o tome.Takođe smo i zapisivali te informacije.Imali smo diskoteku u kojoj se održavalo takmičenje u pjevanju i takmičenje za mis.Nezaboravan je bio i kviz znanja. Mi smo na njemu osvojili drugo mjesto i dobili kačkete kao nagradu.Obilazili smo i Cetinje, Dvorac kralja Nikole,Biljardu i Muzej novca.Trećeg dana,nakon doručka uputili smo se ka Rijeci Crnojevića, prešli smo preko Danilovog mosta, malo prošetali i krenuli kući.

Drago mi je što smo obišli Ivanova Korita,ali mi je i žao što nismo duže ostali, jer nam je bilo odlično.Sada i mi imamo priču koju ćemo pričati mlađim generacijama.

Ines Pestorić VIIb