Categories Obilježili smo

Мала матура

Године које смо провели у школским клупама, заједничке успомене, успехе, снове, одрастање и дружење заокружили смо на прослави мале матуре  у Градској кафани.

Узбуђени и дотерани! Патике, тренерке и фармерице заменили смо елегантном гардеробом, пуни младалачког ентузијазма, прошетали смо од Дворане Парк до Градске кафане, испраћени аплаузима родбине и пријатеља, учитеља и наставника који су нас учили, саветовали и васпитавали у протеклих девет година.

Драгослава Сеферовић, в.д. директорица, захвалила је учитељима и наставницима који су извели још једну генерацију ученика ОШ „Илија Кишић“, а затим упутила поруку и „малим, великим људима“ – нама.

,,Хоћу да вам кажем да се један безбрижни дио живота завршио, идете у нове радне побједе. Желим да будете још успјешнији у будућем раду животу, да упишете оно што сте жељели и да уживате у животу“, поручила је Сеферовић.

Поруке захвалности, у којима смо сабрале девет година другарства, несташлука, шапутања, првих симпатија, стицања знања, својим наставнцима, разредним старешинама али и другарима,  у име генерације полуматураната 2022/23. упутиле смо Марија Ралевић и ја ( Милица Радуловић).

Истакла сам:

,,Школа је једно дивно путовање у коме из детета израстамо у младу особу. У мору познатих и непознатих лица стичемо пријатеље за читав живот. Учимо и дружимо се. 

Полако смо почели од „А“, броја 1 и захваљујући стрпљењу, раду и упорности научили смо много тога. Заједно смо се радовали сваком успеху, а при паду смо имали једни друге.

Тешка математика, нејасна граматика, разграната биологија, обимна историја, шарено физичко, од свега по мало, остаће  записано у понекој свесци и пренето онима чије време тек долази

 

,,Била је част и задовољство и привилегија бити део једне овакве генерације –  самосвесне, са ставом, емпатичне. Исписали смо заједно странице живота најлепшим емоцијама. Време је да раширимо крила и пођемо даље…

 

                                                                                 Милица Радуловић IXa

 

                             Obraćanje u ime IXb na proslavi male mature

Vrijeme brzo prolazi. Kao da smo juče krenuli sa bukvarima u prvi razred osnovne škole, zbunjeni i uplašeni, a evo nas sada ovdje – lijepi i daleko zreliji, sa izgrađenim stavovima. Večras proslavljamo dolazak novog, pošetak ozbiljnijeg poglavlja u našim životima, koje možda neće biti bezbrižno kao ovo koje ostavljamo iza sebe. Idemo dalje, srećni što smo se družili, zajedno učili i savladali znanja neophodna za školovanje, ali i za život. U našoj školi – mojoj novoj školi, nisam provela vremena koliko ostali, ali sam upoznala prijatelje za cijeli život.

  Željela bih da vam se zahvalim na svemu pruženom, na svim uspomenama koje sam stekla družeći se sa vama, kao i na našoj nezaboravnoj i jedinstvenoj ekskurziji.Svakom profesoru pojedinačno, veliko hvala što ste me prihvatili i ponašali se kao da sam još od samog početka, dio ove velike ekipe. Izrazila bih posebnu zahvalnost odjeljenskom stariješini, Jovanu Lepetiću, koji je uvijek bio uz svoje odjeljenje i bezuslovno ga branio, iako je bio svjestan, da smo odgovorni za to što se desilo. Pamtićemo i krnuti dalje noseći u sebi svo bogatstvo i snagu koje nam je dala naša osnovna škola.

 

  Hvala svima!                                                                                       Marija Ralević IXb